Publicat el 22 de Novembre del 2006

La nit del 14 al 15 de novembre es van observar misterioses llums per tota la geografia catalana, que els experts encara no han pogut desxifrar. Els fets han ocorregut sobretot per les zones calcaries del país, la qual cosa encara despista mes als investigadors.

 

Nombrosos testimonis oculars parlen de llums que a intervals regulars descendien d’una alçada mitjana de 1,70 metres fins arran de terra, on restaven quietes una estona, amb petits moviments oscil·lants i regulars. Immediatament recuperaven l’alçada i repetien l’acció. De manera esporàdica també, se sentien alguns crits esgarrifosos, dels que s’ha pogut extreure paraules inconnexes, tipus “amarevapari, avador e merda”. Les llums van començar a sortir a les 12 hores i sobre les 3 o 4 de la matinada van anar minvant les seves aparicions.

Altres testimonis parlen estorats, que se sentien gossos acompanyant a les llums. Els investigadors asseguren que potser es tracte d’al·lucinacions col·lectives i que la presencia dels cans no ha estat demostrada. Si que ha quedat demostrada però una forta olor indeterminada als llocs on es localitzaven les llums.

No es descarten ritus satànics d’alguna secta perduda, o algun fenomen relacionat amb experiments magnètics per la línia de molt alta tensió (MAT).

La consellera Montserrat Tura, ha declarat que s’investigarà el fenomen i que els mossos no pararan fins a descobrir les raons dels fets, que han creat una gran alarma social.